Hírek

2012.08.31

GYIK

augusztus 9. óta érkező kérdésekre válaszolunk

Jótékonyságsziget és 10. Civilkomp

    5 nap programja és partnerek (pdf)

    10. Civilkomp program (pdf)

A szakmaiságot és a felkészülés komolyságát tükrözi, hogy Önök az invitálóra kérdéseket fogalmaztak meg és küldtek nekünk. Ezeket összegyűjtöttük, és mert úgy gondoljuk a jelentkezés  eldöntéséhez fontos tudni, ezért itt is megválaszoltuk. Ezekről volt szó a résztvevők számára tartott személyes felkészítésen szept. 13.-án és 14.-én a MÚOSZ székházban.

Megvannak a partnerek

A főtámogató EMMI. Az együttműködés, a támogatás érdembeli része már megvan, még az összegszerű eredményre várunk. Az biztos, hogy a civilszervezetek a MMSZ 2012. évi Nonprofitmarketing tagozati tagsági jogviszony fejében vehetnek részt a Jótékonyságszigeten.
A 10. Civilkomp konferencia a Jótékonyságsziget kertében kerül megrendezésre a BNV idején, díjmentes, regisztrációhoz kötött. (október 3-4.)

BNV üzemelési ideje (nyitva tartás)

2012. október 3-7. naponta 10 - 18 óra

10.00 - 11.00 óráig lesznek a Jótékonyságsziget pódiumterén szervezett cég&civil bemutatkozás-kapcsolatépítés célú "üzleti reggelik". Az üzleti reggelik napi és szervezeti beosztása szeptember vége felé készül el, azon a szervezet döntéshozója célszerű, hogy megjelenjen.

Belépés, kiállítói belépő

A Jótékonyságszigeten, standdal részt vevők 3 db "kiállítói belépőt" kapnak, ami a BNV üzemelése alatt érvényes ki-belépésre. A kiállítói belépő a szervezetek munkatársai (önkéntesei) között szabadon átadható.

A belépőket minden szervezet képviselője a Hungexpo 'K' épületében működő regisztrációs pultnál a veheti át (október 1-2.), saját nevére szólóan. Ezt a Civilkomp munkatársai a jelentkezések alapján időben leadják a BNV-t szervező partnernél.

Az építési-bontási időszakban (október 1-2.) történő belépéshez másik belépő érvényes.

Jótékonyságsziget helyszíne

"A" pavilon 104-105/a standon, az aktivitások sávjában.

Technikai tájékoztató

Elsősorban a standon résztvevők, de a Civilkomp konferenciára jelentkezők számára is készül egy részletes, mindenre kiterjedő információs anyag (kiállításkivitelezés, beszállítás, grafikai, berendezési időszakra vonatkozó - főként a Hungexpo elvárásainak megfelelő - szabályok, belépés, parkolás, megközelítés stb.)

Standdekorálás, berendezés: október 2. 7.00 - 22.00 óráig

Személyes felkészítés

Ahogy írtuk az invitálóban, szervezünk személyes felkészítést, hogy időben minden lényeges technikai információ a résztvevők rendelkezésére álljon a sikeres részvételhez.

Fontos a saját részvétel kommunikálása, partnerek célzott meghívása, ehhez is adunk néhány támpontot, javaslatot. (pl. standszám, helyszíni programok)

Szervezetek személyi-tárgyi feltétele a részvételhez

A felkészülésnél figyelembe kell venni, hogy 5 napról van szó. 5 napig kell jelen lenni, legalábbis célszerű. A részvétel akkor hatékony, ha Önök jelen vannak, végig! Saját aktivitás, személyes kapcsolat... fontos egy nagyközönség orientált rendezvényen!

Ezért, tisztelettel kérjük a jelentkezéskor az alábbiak végig gondolását 

  • van "aktív" emberi erőforrás kapacitása annyi a szervezetnek, hogy meg tudják szervezni saját alkalmazottakkal és/vagy önkéntes munkatársakkal az 5 napos rendezvényen való jelenlétet, és mellette az első két napon - okt. 3-4.-én - Civilkomp konferencián is részt tud venni Önöktől, aki a kommunikációért felelős.
  • van megfelelő minőségű és mennyiségű kommunikációs eszköz, ami egy ilyen rendezvényen nélkülözhetetlen: prospektusok, szóróanyagok, esetleg ajándékok a szervezetük éppen futó aktivitásai kapcsán. Minden, ami Önökre emlékezteti a látogatókat, a céges tárgyalókat, fontos!
  • javasoljuk, aki teheti: hétvégére a szervezetét támogató - vagy akit éppen most akar megnyerni - közéleti személyiséget hívja meg, szervezzen vele félórás-órás beszélgetést, fotózást... A Jótékonyságsziget közepén kialakított pódiumtér ilyen kísérő programok helye is.
  • aktivizálják erőforrásaikat, és kommunikálják külön is részvételüket weboldalaikon, közösségi felületeiken stb.

Aki a Civilkomp konferenciára jön, a BNV-n is tárgyalhat-e?

Igen. A Civilkomp konferencia izgalmas, értékes előadásokkal és kerekasztal beszélgetéssel teli szakmai program. Az időbeosztást úgy állítottuk össze, hogy a konferenciára érkezők részt vehessenek a Jótékonyságsziget 12 órakor történő megnyitásán, majd utána a Civilkomp vezető előadásain (13-17 óráig).

Első nap (okt. 3.-án) 10-13 óráig, és 17-18 óra között lehetőség van már körbe nézni a BNV-n résztvevő cégek között és a másnapi tárgyalásokat "előkészíteni".

Másnap (okt. 4.-én) a konferencia kerekasztal beszélgetései előtt 10-11 óráig, és után 15 - 18 óráig szintén lesz lehetőség tárgyalni a BNV résztvevőivel és találkozni a Jótékonyságsziget civilszervezeteivel.

A Civilkomp konferencia helyszíne: 25-ös konferencia központ (2 perc az "A" pavilon/Jsziget-től)

10. Civilkomp program

A Jótékonyságsziget közepén kialakított pódiumtér mindenkinek helyet ad a tárgyalásokra, beszélgetésekre.

Magyar Marketing Szövetség tagdíj

A Közéleti és Nonprofit marketing tagozat éves díja: 15.000,- Ft (bruttó) és biztos elszámolható a NEA működési támogatásból.

MI NEM? Nem a Jsziget ún. részvételi díja! Nem, nem... az ezzel semmiképp nem fedezhető!

MI IGEN és miért? A transzparencia, szakmai együvé tartozás, nyitottság kinyilvánítása! Azt jelenti, hogy aki itt most - és évek óta - a Civilkomp konferenciákon, szemináriumokon, képzéseken részt vesz, az egy szakmai közösséghez való tartozást fontosnak tart, és vállal is egyfajta "áldozatot", a tagdíjfizetéssel elkötelezi magát. A tagsági viszonyt komolyan veszi, ami azt jelenti, hogy részt vesz a programokon, és kölcsönösen számíthatunk egymásra.

Mondhatjuk úgy is, hogy a Jótékonyságszigeten - most és az évek alatt egyre több - résztvevő szervezetek sokasága marketingre, kommunikációra nyitott, annak tendenciáira kíváncsi, aktív közösségben "tagok" akarnak lenni.

A "rendes tag" a jövőben szervezett minden olyan társadalmi célú rendezvényen, képzésen, szakmai szemináriumon, közéleti témájú programon részt vehet, első körben információt kaphat arról, ami célirányosan fellelhető a nonprofit marketing-menedzsment-kommunikáció témakörében. A Civilkomp aktív közreműködésével a MMSZ Közéleti és nonprofit marketing Tagozat ezt vállalja. Bővebben: http://www.civilkomp.hu/mmsznmk   

A Jsziget "minimális hozzájárulásában" ezt a tagsági viszonyt gondoltuk alapfeltételként megjelölni. (Az új civil törvény hasonló módon fogalmazza meg ezt a "támogatottságot". Ezzel mi is egyetértünk, és szorgalmazzuk terjedését, azzal együtt, hogy ismerjük a "kiszólást", miszerint "nem vagyunk egy tagdíj fizető nemzet..." (Javasoljuk: kezdjünk hozzá, menni fog J)

A tagozati belépés, tagdíjbekérő, számla

A szept. 11-14. között szervezett felkészítés alkalmával lehetőség lesz a papírformákat intézni. Most a jelentkezés a lényeg, szept. 10-ig.

Reméljük a fenti válaszok kielégítőek, és bízunk abban is, hogy egyetértenek: mindezeket egy invitáló nem tartalmazhatja...


10. Civilkomp program

Konferenciára jelentkezés: folyamatos, szept. 28.

e-mail: info@civilkomp.hu  


Keresés

Hírlevél

Név:

E-mail:

Jótékonyság || újság a jóról, a civilekről

www.facebook.com/jotekony.info

2016/2. GNH-közjó különszám

2016/1. téli szám


2015. nyári szám


2014/2. téli szám

2014/1. nyári szám

2013. decemberi szám

2013. októberi szám

2013. szeptemberi szám

2012. szeptemberi (1. szám)

az első Jótékonyságsziget (BNV-n) kiadványaként született meg, benne 4 oldalas civilkommunikációról szóló szakmai melléklettel


SZERVEZŐ


FŐTÁMOGATÓ


TÁMOGATÓK
SZAKMAI PARTNEREK

MÉDIATÁMOGATÓK
CivilKomP copyright HR&PR Humán Programiroda